|
Registro completo | |
---|---|
Accedir a l'exemplar |
|
Títol: | Evolució del sector vitivinícola a Mallorca, des del 'boom' turístic fins a l'actualitat |
Autor/es | Oliver Tril, Andreu ; Oliver 'Majoral', Andreu |
Matèries en català: | Viticultura -- Illes Balears -- Mallorca |
Matèries en castellà: | Viticultura -- Baleares -- Mallorca |
Matèries en anglès: | Viticulture -- Spain -- Balearic Islands -- Majorca |
Resum-Abstract: | [cat] El text ens aproxima l’evolució del sector vitivinícola a Mallorca en relació al desenvolupament del turisme illenc. Els cellers mallorquins varen anar desapareixent amb l’arribada del primer boom turístic, doncs es potenciaven els vins peninsulars en detriment dels mallorquins. El desprestigi fou tal que no va ser fins al moment en que, qualcuns cellers, decidiren arriscar-se i apostar per la recuperació de les varietats autòctones. Gràcies a aquest impuls actualment els vins mallorquins tenen un gran prestigi arreu del món. ; [eng] This text brings us closer to the evolution of the Majorcan wine sector and its relation with the tourist development. The Majorcan wineries started disappearing with the arrival of the first mass tourism, where the Peninsula’s wines were promoted all over the island, discrediting its local wines. The loss of prestige became so important that Majorcan wineries didn’t recover until the moment that some of them decided to take a risk and bet on the recovery of local varieties. Thanks to this initiatives nowadays the Majorcan wines have a great reputation all over the world. |
Paraules clau: | [cat] Sector vitivinícola, Turisme a Mallorca, Enoturisme [eng] Wine sector, Tourism in Majorca, Wine tourism |
Font: | Turisme cultural: anàlisi, diagnòstic i perspectives de futur 2020, tom 2, pp 333-336 |
Identificador: | DL: PM 0013-2020 |
Tipus de document: | info:eu-repo/semantics/article ; info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
Avís legal: | All rights reserved ; info:eu-repo/semantics/openAccess |