Registro completo



Accedir a l'exemplar

Títol:     Els crespells d’Inca
Autor/es Payeras Capellà, M. Magdalena
Matèries en català: Cuina mallorquina ; Cuina Balear.
Matèries en castellà: Cocina mallorquina -- Recetas
Matèries en anglès: Easter -- Spain -- Balearic Islands -- Majorca (Inca).
Abstract:  [cat] La gastronomia forma part del patrimoni cultural de la ciutat. Una de les particularitats gastronòmiques d’Inca són els crespells. El terme crespell s’utilitza en diversos indrets dels territoris de parla catalana per fer referència a diferents tipus de dolços. En el cas d’Inca els crespells s’elaboren típicament durant la Setmana Santa. En el present treball es vol reivindicar aquest producte i resoldre confusions que s’han estès en els darrers anys respecte a la seva recepta. ; [eng] Gastronomy is part of the city's cultural heritage. One of the gastronomic products that we can find in Inca is the crespell. The term crespell is used in different parts of the catalan speaking territories to refer to different kinds of pastries. In the case of Inca, the crespells are typically made during Easter. The aim of this work is to vindicate this product and resolve some confusions that have appeared recently regarding its recipe.
Font:  Jornades d'Estudis Locals d'Inca 2021, N. 22, pp. 319-328
Identificador:  doi: 10.3306/JELINCA.22.319 ; D.L. PM 00167-2022
Tipus de document:  info:eu-repo/semantics/article ; info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Avís legal:  All rights reserved ; info:eu-repo/semantics/openAccess